mandag den 28. februar 2011

Rosmarinkrydret kylling med ovnbagte oreganokrydrede kartofler og græsk salat

Rosmarin er en af mine absolutte yndlingsurter, som jeg ofte bruger i min madlavning. Denne aftens ret er en meget simpel og velsmagende ret, som ikke kræver meget forberedelse.




1-2 hele kyllinger eller som i dette tilfælde ca. 20 underlår
2 kg kartofler
1 Romainesalathoved
5-6 tomater (det kan være svært at finde velsmagende tomater i vinterhavlåret)
1-2 agurker alt efter størrelse
1 lille løg
Oliven (mængde og sort efter smag)
Jomfruolivenolie
Evt. en lille smule vineddike
Oregano
Rosmarin
Salt og peber
Fetaost


Kyllingen lægges i et ildfast fad, smøres med jomfruolivenolie, saltes og krydres med rosmarin. Saltet er med til at gøre skindet sprødt, lidt ligesom sværene på en flæskesteg. Kværn rigeligt uden at overdrive. Hvis man bruger en hel kylling, synes jeg, det er rigtig lækkert med 1-2 knuste hvidløgsfed indvendigt.

Kartoflerne skrælles, skæres i både og kommes i en bradepande Dernæst vendes de i jomfruolivenolie, saltes, pebres og krydres med oregano, hvorefter hele herligheden vendes nogle gange for at fordele alle ingredienserne nogenlunde ligeligt i bradepanden.

Kyllingen og kartoflerne kommes i den 180-200 grader forvarmede ovn for at hygge sig 45-60 minutter, og imens kan man tage fat på salaten.

Romainesalaten (eller gerne en anden slags) skæres tyndt. Lad evt. være med at bruge hele salathovedet. Det kan blive for dominerende med for meget salat. Agurkerne skrælles og skæres i små stykker. Tomaterne skæres også i små stykker. Løget pilles og skæres i både. Romainesalat, agurker, tomater og løg lægges i en skål og vendes et par gange. Lidt jomfruolivenolie (evt. en lille smule vineddike efter behag) hældes over salaten og vendes et par gange. Oliven lægges ovenpå. Man kan også hælde en smule af marinaden fra olivene over salaten i stedet for vineddike. Fetaost kan serveres som tilbehør overhældt med jomfruolivenolie og drysses med lidt oregano.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar