lørdag den 26. februar 2011

Stifado


Stifado er endnu en rigtig lækker simreret som kan laves i flere varianter. 
I dette tilfælde er der brugt oksebovklump. 
Oksekød er meget populært i Grækenland og bruges for det meste i simreretter 
der bare får lov at passe sig selv i timevis.




1,5 kg oksebovklump
2 auberginer
½-1 flaske rødvin
2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat
500 g perleløg
4-5 laurbærblade
4-5 kanelstænger
en lille smule spidskommen
salt og peber
et lille dryp vineddike
lidt sukker til at søde retten


Jeg har til denne stifado brugt en græsk ildfast gryde, som naturligvis kan komme i ovnen.

Skær auberginerne i tern og brun dem på panden i olivenolie.
Skær derefter kødet i tern, krydr med salt og peber og brun det i olivenolie på panden 
evt sammen med laurbærbladene og spidskommen
Kom auberginerne og kødet i gryden og hæld vinen i. 
Kanelstængerne kommes i og kan evt tages op igen, når man synes de har afgivet nok smag.
Kom de flåede tomater, tomatkoncentratet og perleløgene i
Smag evt til med salt og peber
Hæld en lille smule vineddike i og lidt sukker til at søde retten med
Stil gryden nederst i ovnen på 180 grader med låg på i ca. 1½ time
Tag derefter låget af lad gryden stå yderligere 1½ time



Sådan ser det ud, lige inden herligheden kommes i ovnen. 
Det kræver lidt tålmodighed, for ikke straks at kaste sig over retten, for den dufter helt fantastisk. 
Den skal stå i ovnen ca. 3 timer på 180 grader, så det varer et stykke tid, før kan serveres. 




Så er der serveret!

Stifado kan serveres med kartoffelmos, krydrede kartoffelbåde bagt i ovnen eller, som her, ris og græsk salat.  
Man kan sagtens nyde et glas kold Retsina eller en god rødvin, måske ikke for krydret, eller hvis man fortrækker en kold øl


VELBEKOMME!

1 kommentar:

  1. mmm.. Det er bare en kongeret.....Ser godt ud...Godkendt

    SvarSlet