mandag den 14. februar 2011

Timiankrydrede nakkekoteletter

Nakkekoteletter er efter min mening noget af det allerbedste fra en gris. 
Fedtmarmoreringen i kødet tilfører retten masser af smag sammen med bacon og krydderurter. 


Nakkekoteletter fyldt med kryddersmør og krydret med timian.
Kartoffelbåde, pastinakker, hvidløg og masser af bacon i jomfruolivenolie bagt i ovnen.
 
Denne italienskinspirerede ret er nem at lave, hvis man ikke har oceaner af tid.

Kartofler, pastinakker og hvidløg kommes i et ildfast fad og stilles i ovnen på 225 grader i 1 time.
Bacon steges på en brandvarm pande mens der skæres lommer i siderne på koteletterne.
Lidt kryddersmør (i dette tilfælde hjemmelavet med hvidløg og timian) kommes i koteletterne.
Den færdigstegte bacon kommes i det ildfaste fad og koteletterne steges 5 min. på hver side.
Når de er stegt, lægges de ned til alle de andre ingredienser i det ildfaste fad og "bager med" de sidste 10 min.

Så er der serveret. I sommerhalvåret kan man servere retten med en frisk salat.
Der er desværre langt mellem velsmagende grøntsager om vinteren,
så brug endelig en masse rodfrugter i stedet.
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar